Trajanje projekta: decembar 2014 – maj 2015

Donator: Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS)

Podnosilac projekta: Udruženje pravnika za medicinsko i zdravstveno pravo Srbije – SUPRAM

Partneri:Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM) i Udruženje pravnika za medicinsko i zdravstveno pravo Srbije – SUPRAM

O projektu: Program obuke realizuje SUPRAM u saradnji sa Komitetom pravnika za ljudska prava (YUCOM) u dvadeset lokalnih samouprava u Srbiji koje su uključene u program Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) – Ovde smo zajedno – evropska podrška za inkluziju Roma, koji finansijski pomaže Evropska unija.
Cilj ovog projekta je da kroz treninge podigne svest i poboljša znanja lokalnih stručnjaka iz oblasti socijalnog rada i zdravstvene zaštite na polju borbe protiv diskriminacije Roma u dvadeset jedinica lokalne samouprave. Nakon treninga, zdravstveni i socijalni radnici biće bolje pripremljeni za pružanje socijalnih i zdravstvenih usluga u lokalnim zajednicama uz primenu nediskriminatorskih pristupa. Krajnji cilj je snižavanje nivoa diskriminacije u radu stručnjaka sa korisnicima koji potiču iz društveno ranjive grupe. Treninzi su akreditovani kao program kontinuirane edukacije zdravstvenih radnika od strane Zdravstvenog saveta Srbije.